dimecres, 22 de novembre del 2017

EL LLIBRE APTE +C1 TÉ EN COMPTE POLÍTICS HISTÒRICS: ERNEST LLUCH

EL LLIBRE APTE +C1 DE PREPARACIÓ PER ALS EXÀMENS DE LA JQCV (I QUE A PROFITA TAMBÉ PER ALS EXÀMENS DE L'EOI I CIECOVA) TÉ EN COMPTE ELS PERSONATGES QUE SÓN PART DE LA RECENT HISTÒRIA: ERNEST LLUCH.. 
L'ensenyament de la nostra llengua també està relacionat amb la tasca de mostrar que el valencià aprofita per a descobrir alguns personatges desapareguts que han sigut destacats en la política i en el món universitari amb la intenció que no siguen oblidats. N'hi ha alguns. A tall d'exemple, s'ha tingut en compte l'economista i polític Ernest Lluch. Estigué molt vinculat a València, ja que hi va exercir com a professor universitari. Va estudiar molt de prop de història economica valenciana. El seu llibre la "Via valenciana" és un gran clàssic. Morí assassinat en un atemptat terrorista, ara fa 17 anys (21 de novembre del 2000). En este manual preparatori per als exàmens de la JQCV (que també aprofita per a preparar els exàmens de l'EOI i el CIECOVA), hi ha un espai dedicat a ell. La finalitat és que l'alumne i l'alumna, a més d'estudiar, no oblide les biografies de personatges de la recent història. 
                                          

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La bondat de la gramática de Sanchis Guarner

Leo Giménez 18·07·22 | 04:00 Levante-EMV L’encert més notable de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) potser ha sigut la gran quantitat...